Què és la Catosfera?

La Catosfera és un cicle de debats en profunditat i xerrades inspiradores sobre les novetats tecnològiques i del món d’Internet, que ha esdevingut el punt de trobada anual dels sectors més emprenedors i actius de la Internet catalana. Organitzada per l'Associació Catosfera i l’Ajuntament de Girona, la Catosfera ha incorporat també a l’aplec inicial de blocaires  –i més tard tuitaires– que va constituir el seu esperit fundacional, la dimensió empresarial del sector a Catalunya.

A més, aquesta edició -l’onzena i la cinquena celebrada a Girona- presenta com a novetat una proposta per a públic familiar que pretén apropar les noves tecnologies i el seu bon ús a tots els membres de la família.

La Catosfera s’inaugurarà el divendres 18 d’octubre amb una taula rodona sobre comunicació i humor que portarà per títol “Els límits de l’humor a la xarxa”, en la qual intervindran el periodista i guionista Jair Domínguez, l’humorista Peyu, la també periodista Elisenda Carod i el director de la revista satírica d’humor, El Jueves, Guille Martínez-Vela. La moderació de la taula correrà a càrrec de la periodista Mariola Dinarès.

Prèviament, els matins de dijous 17 i divendres 18, se celebrarà la Catosfera.edu, la proposta de la Catosfera adreçada a adolescents dels instituts de Girona. Els assistents podran explorar com els llenguatges universals de la música i la computació creen sons, ritmes, melodies i harmonies per acabar creant en directe una peça musical inèdita, de la mà de Josep Maria Ganyet, Quico Domingo, Jordi Tarrida i Joel Artigas. També podran compartir la seva experiència a les xarxes en relació a la ciberseguretat i el ciberbullying amb l’advocat Ramón Arnó i el mosso d’esquadra Guillem Roset, i podran assistir a l’emissió en directe del programa de Catalunya Ràdio, Popap, dirigit i presentat per Mariola Dinarès.

La taula programada la tarda de dijous 17 compta amb el segell del Col·legi de Periodistes de Girona que, sota el títol “Clickbait: qualitat vs quantitat?”, proposa reflexionar sobre aquesta pràctica tan habitual avui dia amb la consultora de comunicació Cristina Clopés, i els periodistes Magda Pujol i Jordi Hernández. Moderarà la taula el catedràtic de Periodisme de la Universitat Ramon Llull, Josep Lluís Micó.

El matí de dissabte comptarà amb una proposta a l’aire lliure per a públic familiar i una altra més especialitzada. D’una banda, l’auditori Josep Irla acollirà el SEODay, un matí de xerrades sobre diferents estratègies de posicionament SEO amb professionals de primer nivell com Marc Cruells, Eduardo Garolera, Annabel Teixidor i Àngel Ayach. De l’altra, la Plaça Salvador Espriu serà l’escenari de la Catosfera Nins, una proposta d’activitats sobre internet i noves tecnologies adreçada a públic familiar. Infants, pares i mares podran gaudir de tot un seguit d’activitats gratuïtes com ara un taller de robòtica amb peces LEGO, un taller per aprendre programació tot recreant una ciutat, un taller sobre com crear un web en poc temps o unes píndoles informatives sobre seguretat a la xarxa adreçades especialment a pares i mares.

Per últim, la taula “Sèries: el nou format estrella?” tancarà la dotzena edició de la Catosfera. L’actor i director de la websèrie “Les Coses Grans”, Roger Coma, l’actor de la sèrie “Merlí”, Pau Vinyals i el director de Serielizados, Víctor Sala, debatran sobre les claus de l’èxit del format sèrie, el seu consum digital i possibles nous formats.

Totes les taules programades podran seguir-se per streaming a través del web de la Catosfera o mitjançant Twitter amb l’etiqueta #catosfera.
 

Organitzador

Col·laboradors

Patrocinadors

Mitjans oficials

Agraïments

Membre de