Notícies

La Catosfera 2019 aborda la conjunció entre comunicació i Internet en àmbits com les sèries, l’actualitat en clau d’humor, l’art visual, el SEO o el clickbait.

La Catosfera se celebrarà els dies 17, 18 i 19 d’octubre a l’Auditori Josep Irla de Girona

La Catosfera, el cicle de debats i xerrades en profunditat sobre les novetats tecnològiques i del món d’Internet celebrarà la seva onzena edició a l’Auditori Josep Irla de Girona els propers 17, 18 i 19 d’octubre. Les sèries i els nous formats en què es consumeixen, els límits de l’humor en clau informativa, la qualitat del periodisme en l’era del clickbait, l’art visual o el SEO són alguns dels temes que centren la programació d’enguany. A més, aquesta edició presenta també una proposta per a públic familiar, la Catosfera Nins, que pretén apropar les noves tecnologies i el seu bon ús a tots els membres de la família.
La Catosfera s’inaugurarà el divendres 18 d’octubre amb una taula rodona que portarà per títol: “Informar des de l’humor. Els límits de l’humor a la xarxa”, en la qual intervindran el periodista i guionista Jair Domínguez, l’humorista Peyu, la també periodista Elisenda Carod i el director de la revista satírica d’humor, El Jueves, Guille Martínez-Vela. La moderació de la taula correrà a càrrec de la periodista Mariola Dinarès. 

Prèviament, els matins de dijous 17 i divendres 18, se celebrarà la Catosfera.edu, la proposta de la Catosfera adreçada a adolescents dels instituts de Girona. Els assistents podran explorar com els llenguatges universals de la música i la computació creen sons, ritmes, melodies i harmonies per acabar creant en directe una peça musical inèdita, de la mà de Josep Maria Ganyet, Quico Domingo, Jordi Tarrida i Joel Artigas. També podran compartir la seva experiència a les xarxes en relació a la ciberseguretat i el ciberbullying amb l’advocat Ramón Arnó i la mosso d’esquadra Sònia Alcarria, i podran assistir a l’emissió en directe del programa de Catalunya Ràdio, Popap, dirigit i presentat per Mariola Dinarès. 

La taula programada la tarda de dijous 17 compta amb el segell del Col·legi de Periodistes de Girona que, amb  el títol “Qualitat vs quantitat. On queda el periodisme en l’era del clickbait?”, proposa reflexionar sobre aquesta pràctica tan habitual avui dia amb la consultora de comunicació Cristina Clopés, i els periodista  Jordi Hernández, entre d’altres. Moderarà la taula Ferran Casas, subdirector de Nació Digital. 

El matí de dissabte comptarà amb una proposta a l’aire lliure per a públic familiar i una altra més especialitzada. D’una banda, l’auditori Josep Irla acollirà el SEODay, un matí de xerrades sobre diferents estratègies de posicionament SEO amb professionals de primer nivell com Marc Cruells, Eduardo Garolera, Annabel Teixidor i Àngel Ayach. De l’altra, la Plaça Salvador Espriu serà l’escenari de la Catosfera Nins, una proposta d’activitats sobre internet i noves tecnologies adreçada a públic familiar. Infants, pares i mares podran gaudir de tot un seguit d’activitats gratuïtes com ara un taller de robòtica amb peces LEGO, un taller per aprendre programació tot recreant una ciutat, un taller sobre com crear un web en poc temps o unes píndoles informatives sobre seguretat a la xarxa adreçades especialment a pares i mares. 

Per últim, la taula “Sèries: el nou format estrella?” tancarà la dotzena edició de la Catosfera. L’actor i director de la websèrie “Les Coses Grans”, Roger Coma, l’actor de la sèrie “Merlí”, Pau Vinyals, el director de Serielizados, Víctor Sala i Joan Sala, cap de redacció i programació de Filmin  debatran sobre les claus de l’èxit del format sèrie, el seu consum digital i possibles nous formats.  Moderarà la taula Victor Rodrigo, de Nació Digital. 

Girona, ciutat de Catosfera
Girona acull per cinquena edició consecutiva la Catosfera, el centre neuràlgic del debat sobre Internet en el marc d’una capital amb un sector tecnològic emergent molt potent. L’organització de la Catosfera valora molt positivament l’acollida de la ciutat d’aquestes jornades que ja són una cita imprescindible al calendari en el món de la comunicació i Internet del país.

Què és la Catosfera 
La Catosfera està organitzada per una entitat sense ànim de lucre, Associació Catosfera i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i amb el patrocini de Fundació puntCat, S-DOS, Internet Society, Amic, Renfe, Telàpolis.net, El Xitxarel·lo i TeGust; i amb Catalunya Ràdio, Diari Ara, Nació Digital i El Punt Avui com a mitjans oficials.

A partir d’una trobada de blocaires iniciada a Granollers el 2008, la Catosfera pren el seu nom definitiu l’any 2012 i evoluciona fins a esdevenir el punt de trobada anual dels sectors més emprenedors i actius de la Internet catalana. L’any 2015 es trasllada de la capital vallesana a Girona, al Centre Cultural La Mercè, on se celebra una primera edició gironina amb més de 40 ponents, una vintena d’activitats i una participació d’unes 500 persones físicament i prop de 200 per streaming. Des de fa dos anys se celebra a l’Auditori Josep Irla, amb una gran afluència de públic tant in situ com virtualment. Enguany la Catosfera celebra el seu onzè aniversari.


Totes les taules programades podran seguir-se per streaming a través del web de la Catosfera o mitjançant Twitter amb l’etiqueta #catosfera.
 

Organitzador

Col·laboradors

Patrocinadors

Mitjans oficials

Agraïments

Membre de